Правителството одобри допълнителни разходи от централния бюджет към Държавен фонд

...
Правителството одобри допълнителни разходи от централния бюджет към Държавен фонд
Коментари Харесай

Държавата отпуска допълнителни 63 млн. лева на земеделците frognews.bg> -->Реклама / AdsТърси:Сряда, 20 Септември 2023, 15:08 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБАТАГЛАСЪТФРОГ-САТИРАФР

Правителството утвърди спомагателни разноски от централния бюджет към Държавен фонд „ Земеделие “ в размер на 63 млн. лева за 2023 година

 

Средствата се отпускат за обезпечаване на поддръжка на земеделските стопани по национални ограничения и за обезщетения на нарасналите цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна отбрана, горива и торове.

 

Правителството одобри и отчет за положението на сигурността на придвижването по пътищата и за осъществяването на националната тактика в тази сфера.

 

Министерският съвет одобри Доклад за 2022 година за положението на сигурността на придвижването по пътищата и осъществяването на Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България 2021-2030 година и приложения към него.

 

Документът показва положението на сигурността на придвижването по пътищата (БДП) за 2022 година, като обобщава: световния, европейския и националния подтекст на оперативната среда; трендовете в пътнотранспортната конюнктура в страната; напредъка в осъществяването на Националната тактика за БДП 2021-2030; мощните и слабите страни, опциите и ограниченията; констатациите и изводите; както и идните дейности, които обуславят и дефинират характерните проявления на тази политика. Докладът следва да подкрепи управническите процеси в страната, с цел да могат те в оптималната степен и по най-бърз метод да допринесат за реализиране на избраните в региона на БДП национални цели.

 

Наблюдават се редица позитивни трендове в положението на сигурността на придвижването по пътищата, само че е налице несигурност, което не разрешава да се изведат изводи за стабилно и трайно понижаване на пътнотранспортния травматизъм. Общият брой на пътнотранспортни катастрофи (ПТП) в страната за 2022 година (с потърпевши и с настъпили материални щети) е 67 683 - с 24.4% по малко по отношение на 2019 година (89 549). Регистрира се и понижение от 15.4% на починалите, както и от 1.8 % на тежко ранените. ПТП с потърпевши са 6 609, което съставлява забележителен спад по отношение на междинната стойност за десетилетието 2011-2020 година (6 727). ПТП със починали през 2022 година наброяват 460, като в резултат на 50 от тях живота си за изгубили повече от един участник в придвижването. От всички настъпили ПТП са ранени 8 422 лица, от тях - 1 766 тежко. Загиналите наброяват 531 души.

 

Докладът съдържа съществени констатации, заключения и рекомендации за следващи дейности, които да направляват общодържавните старания за запазване на човешките живот и здраве на пътя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР