Правителството одобри допълнителни до 6.7 млн. за разплащане на задължения

...
Правителството одобри допълнителни до 6.7 млн. за разплащане на задължения
Коментари Харесай

Кабинетът плаща дълг от 6.7 млн. лева на болница “Лозенец“ и я преобразува в ЕАД

Правителството утвърди спомагателни до 6.7 млн. за разплащане на отговорности на ведомствената болница “Лозенец “ и задейства процедурата по нейното превръщане в комерсиално сдружение към Министерство на здравеопазването, както реши Народното събрание през февруари тази година.

На държавното съвещание в сряда са утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за разплащането на отговорности на болница “Лозенец “. Средствата са предопределени за обезпечаване на опция за разплащане на локални налози и такси, дължими от болница “Лозенец “.

Министерският съвет одобри също решение за оповестяване на парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за парцел - частна държавна благосъстоятелност и за превръщане на “Болница “Лозенец “ в еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала.

В резултат на приемането на акта на Министерския съвет, парцел - обществена държавна благосъстоятелност, включващ аграрен парцел с идентификатор 68134.1004.64 КККР на гр. София, с повърхност 168 241 кв. м., ведно с построени върху него 32 здания, ще бъдат импортирани като непарична вноска в капитала на едноличното акционерно сдружение. В капитала на сдружението ще бъдат включени и движими движимости - дълготрайни материални активи за осъществяване на функционалностите му и реализиране на главната му активност - болнична здравна помощ. В осъществяване на нормативните условия, с акта на Министерския съвет ще бъде признат и първият правилник на лечебното заведение - еднолично акционерно сдружение, учредено вследствие на преобразуването и ще бъде назначен първият съвет на шефовете.

През февруари депутатите одобриха болница “Лозенец “ да се елементарни със статута си на държавна и да стартира преобразуването ѝ в държавно комерсиално сдружение към Министерствота на опазването на здравето. Въпреки че за това беше даден период от 6 месеца и досега то не е реалност поради проточили се подготвителни дейности. https://www.mediapool.bg/darzhavata-bavi-preobrazuvaneto-na-lozenets-ot-pravitelstvena-v-obiknovena-bolnitsa-news298015.html.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР