Правителството обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна

...
Правителството обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Правителството разгласи парцел - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност. Той се намира в село Дойренци, област Ловеч, и съставлява аграрен парцел с повърхност 6099 кв.м, ведно с издигнатите в него две едноетажни здания, всяка от които със застроена повърхност от 228 кв. м. Ползван е за складова база на „ Гражданска отбрана “. Поради отпаднала потребност за Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Ловеч, парцелът минава в ръководство на Областната администрация на област Ловеч.

Община Кочериново получава правото на благосъстоятелност върху държавен терен с повърхност 11 301 кв. м в землището на село Бараково. Имотът е нужен за осъществяване на план за правене на проект за закриване на хранилище за неопасни боклуци и работен план за рекултивация на общинско хранилище за неопасни твърди битови боклуци, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014 - 2020 година Теренът попада в съществуващото хранилище за твърди битови боклуци на общината, което е в листата на подлежащите на закриване и рекултивация. След реализирането на плана парцелът ще се употребява за пасбище - мера, обществена общинска благосъстоятелност.

На община Стралджа се трансферира парцел - частна държавна благосъстоятелност в село Воденичане. Теренът с повърхност 1192 кв. м е нужен на общината за построяването на охраняем канал в землището на селото, който ще обезпечи бързо отклоняване на водите при интензивни превалявания и наводнения от урбанизираната територия на обитаемото място. С реализирането на визирания обект ще се минимизира броя на засегнатите и потърпевшите хора при наводнения, както и ще се увеличи степента на отбрана на обектите от техническата и обществената инфраструктура.

На шефа на Регионална ревизия околната среда и водите - гр. Стара Загора се разпорежда да подписа контракт за закупване на част от парцел, находящ се в гр. Стара Загора в интерес на страната за потребностите на Регионалната ревизия по околната среда и водите - гр. Стара Загора. Средствата за закупуване на парцела ще се обезпечат от бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2020 година

Министерският съвет одобри също решение за безплатно даване за ръководство на археологическа недвижима културна полезност - обществена държавна благосъстоятелност, на община Камено за период от 10 години. Археологическата недвижима културна полезност е „ Късноантична и средновековна цитадела Русокастро “ и се намира в област Бургас, община Камено, землището на с. Русокастро, околност „ Рускин камък “. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния исторически музей - Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР