Германският канцлер Олаф Шолц се шегува, че се е превърнал в „мем“, докато носи превръзка на очите след нараняване при джогинг

...
Правителството обясни, че г-н Шолц е паднал по време на
Коментари Харесай

Правителството обясни, че г-н Шолц е паднал по време на джогинг в събота и е получил синините по лицето, което го накара да отмени някои срещи през уикенда .

"Благодаря за добрите пожелания, изглежда по-зле, отколкото е!" Г-н Шолц написа под снимката, разсейвайки всички страхове за здравето му.

Веднага потребителите на социалните медии започнаха да сравняват 65-годишния лидер с измислени пирати, включително капитан Джак Спароу на Джони Деп от Карибските пирати на Дисни франчайз и картината на пират, използвана в началната последователност на детския анимационен филм Спондж Боб Квадратни гащи.

Говорителят на канцлера каза пред репортери в Берлин, че той се справя добре предвид обстоятелствата.

" Той беше в доста добро настроение тази сутрин, но все още изглежда малко очукан“, каза Щефен Хебестрайт, добавяйки, че снимката е публикувана, „за да могат всички да свикнат как ще изглежда през следващите седмица или две“.

Очаква се той да участва в събитие в събитие на католическа църква в столицата по-късно днес.

Прочетете повече от Sky News:
Проливен дъжд удари части от Испания
Френският актьор и режисьор на La Haine е „сериозно ранен“

Местни медии съобщиха, че г-н Шолц е паднал, докато е бягал в родния си град Потсдам, който е на 28 км (17 мили) югозападно от германската столица.

< p>Тъй като мразеше спорта в училище, канцлерът бяга толкова често, колкото може, според уебсайта на Социалдемократическата партия на Германия.

Г-н Шолц мрази.

Преди това той е бил министър на финансите и труда на страната и като кмет на Хамбург.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР