„Правителството няма разработена стратегия в краткосрочен и дългосрочен план за

...
„Правителството няма разработена стратегия в краткосрочен и дългосрочен план за
Коментари Харесай

Румен Гечев: Правителството няма план за бъдещето

„ Правителството няма създадена тактика в кратковременен и дълготраен проект за бъдещето на България. Дори да получим средства от Европейска комисия в границите на помощта към страните-членки, ръководещите нямат концепция какво ще вършат с тях. В последните 10 години нямаме стратегия”. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев пред БНР.

Относно държавната петролна компания, Гечев разяснява: „ На пръв взор – дейна интервенция на страната в стопанската система. Втората хубава вест – прави се предложение за контролиране на пазарни връзки посредством пазарни средства. Дотук добре. Но има прекалено много въпросителни и опасности. Колко бензиностанции ще има и в кои райони на страната?”

По думите му, в случай че тези бензиностанции продават горива, които съставляват едвам 3-5 % от пазара, няма да могат да въздействат на цената. Гечев предвижда, че те би трябвало да оферират 20-25 % от пазара. „ Няма никакви стопански планове. Ясно е, че става дума за ПР ход в рецесия, в която се намира самото държавно управление – за да избегне всекидневните кавги. Трябва да сме деликатни, когато на едро дефинираме кое е дейно и не”, счита още Гечев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР