Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже

...
Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже
Коментари Харесай

Валентин Радев: Кабинетът не се бетонира

" Правителството не се е бетонирало, а се пробва да каже за какво е добре да се изчакат постоянните избори , като това са демократичните процедури. С тях измененията стават по-бавно, призна в студиото на БиТиВи депутатът от ГЕРБ и първи Министерство на вътрешните работи министър в този кабинет Валентин Радев. Той увери, че задачата на ГЕРБ в ръководството е да не позволен във властта Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. " Този мафиотски модел беше натрапен точно от тези партии ", съобщи Валентин Радев.

Той оцени като положително решение в тази обстановка замяната на вътрешния министър Младен Маринов с Христо Терзийски. " Винаги съм вярвал, че в Министерство на вътрешните работи на върха би трябвало да бъде политик, който да може да огледа системата извън и да се опита да направи някакви промени ", разяснява Радев.

Депутатът обаче не уточни претекстове за промяната на министрите, като по думите му, щом министър председателят е решил по този начин, значи разполага с повече информация.

На въпрос да разяснява вчерашната преживелица с ескортирането от страна на полицията на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на излизане от Българска национална телевизия, Валентин Радев съобщи, че и тези дами имат права, както и протестиращите. Явно обаче двете са се почувствали застрашени.

Валентин Радев прикани преди да се вършат заключения за записа и гласа на премиера Бойко Борисов да се изчака решението на нашата правосъдна система и нашите институции . Вчера в ефира на предаването " Лице в лице " евродепутатът Елена Йончева заяви, че е дала аудиозаписа, в който се чува глас, сходен на този на премиера, на американска компания, която работи за ФБР . Експертизата е посочила, че той е достоверен и че това е гласът на Бойко Борисов .
 Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е достоверен
Елена Йончева: Аудиозаписът с гласа на Борисов е достоверен

Експертизата има правна стойност

Валентин Радев въпреки и да почита активността на журналиста Елена Йончева, откогато е обвързана с политическа партия, й няма доверие . " Не имам вяра на Елена Йончева, откогато прави следствия с политически уклон. Има право да реши да направи това, само че дано чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им имаме вяра ", прикани Радев. Той не утвърждава това, че Йончева е предала заключенията на експертизата на белгийската полиция , въпреки и това да е станало по рекомендация на ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли. Не бива да се вършат такива работи , уточни Валентин Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР