Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р

...
Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р
Коментари Харесай

Зам.-министър Янко Иванов става член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига

Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов за член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига, на мястото на някогашния зам.- министър доктор Цветан Димитров.

Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, шефа - проф. доктор Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов и доктор Лозана Василева и заместник-министрите на опазването на здравето доктор Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

През 2016 година Центърът за оценка на риска по хранителната верига беше преструктуриран във вторичен разпоредник с бюджет към министъра на земеделието и храните с приемането на Закона за Центъра за оценка на риска по хранителната верига. Центърът прави научна оценка на риска по проблеми, които директно или индиректно засягат здравето на животните, растителните артикули и сигурността на храните. Той изготвя научни мнения до способените органи и институции за взимане на решения за ръководство на рисковете по хранителната верига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР