Правителството на Великобритания обещава да превърне гражданите си в спестовници

...
Правителството на Великобритания обещава да превърне гражданите си в спестовници
Коментари Харесай

Великобритания ще учи гражданите си да спестяват

Правителството на Англия дава обещание да трансформира жителите си в спестовници до 2030 година и да понижи броя на семействата, които разчитат на кредитни карти за ежедневни разноски. Обединеното кралство започва амбициозна стратегия за финансово богатство, оповестява "Гардиън ".

В обезпокоително резюме за положението на финансите на семействата във Англия, Службата за пари и пенсии съобщи, че към 11 милиона души имат по-малко от 100 паунда спестявания, а девет милиона настояват, че постоянно употребяват кредитни карти и заеми с цел да покрият главните си седмични сметки за храна и сила.

Затова държавното управление дефинира 10-годишен проект за възстановяване на финансовото положение на милиони поданици. То предвижда, че до 2030 година два милиона души ще икономисват постоянно, до момента в който други два милиона ще употребяват кредитни карти за ежедневни разноски по-малко.

Англия възнамерява да разшири финансовото обучение в учебните заведения и да обезпечи 300 000 души, които да работят като съветници по задълженията. Страната ще разчита на сътрудници като английските банки, комунални компании и учебни заведения за в допълнение финансиране за реализиране на задачите до 2030 година Но английската пенсионна работа ще се изправи пред същите провокации, с които се сблъска предходната за съвещания по паричните въпроси, която през 2012 година изложи сходна тактика, обещаваща "да дава препоръки на 11 милиона души всяка година и персонализирани проекти за милиони, които да се научат да управляват парите си. "

През 2016 година държавното управление отстрани услугите на службата за съвещания, поради опасенията, че органът пропилява своя бюджет в размер на 80 милиона паунда за реклама, а резултатите са минимални.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР