Правителството на Великобритания каза, че заделя 2,1 милиарда лири за

...
Правителството на Великобритания каза, че заделя 2,1 милиарда лири за
Коментари Харесай

Великобритания ще похарчи допълнително над 2 милиарда лири за подготовка за Брекзит без сделка

Правителството на Англия сподели, че заделя 2,1 милиарда лири за подготовка за излизане от Европейския съюз без договорка, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Финансовият министър Саджид Джавид съобщи, че спомагателните пари за Брекзит ще бъдат употребявани за наемане на 500 гранични чиновници, обезпечаване на доставяне с медикаменти, информиране на обществеността и други действия. Правителството възнамерява да похарчи 1,1 милиард лири незабавно. Милиарди лири бяха изхарчени преди в началото предвижданата дата за Брекзит на 29 март.

Министър-председателят Борис Джонсън споделя, че Англия ще напусне Европейски Съюз на новата дата 31 октомври със или без договорка. Икономисти предизвестяват, че никакви мерки не могат да отстранен негативните последствия от Брекзит без договорка.

Много вложители споделят, че Брекзит без договорка би провокирал разтърсвания в международната стопанска система, би вкарал Англия в криза, би предизвикал ужас на финансовите пазари и би отслабил позицията на Лондон като водещ интернационален финансов център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР