Правителството на Великобритания е готово да разкрие конкретни предложения, насочени

...
Правителството на Великобритания е готово да разкрие конкретни предложения, насочени
Коментари Харесай

Британското правителство е „готово да разкрие конкретни предложения“ за нова сделка с ЕС

Правителството на Англия е готово да разкрие „ съответни оферти ", ориентирани към реализиране на договорка за Брекзит с Европейския съюз, написа вестник London Evening Standard, като се базира на информация на BBC.

Според информацията тези проекти ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия идната седмица, което ще даде задоволително време на торите да се приготвят преди жизненоважната среща от високо ниво на Европейски Съюз на 17 октомври.

Но министърът на Англия, отговарящ за Брекзит Стивън Баркли притъпи упованията за реализиране на съглашение, като означи в изявление, че „ към момента има дълъг път “ до договорката с Брюксел.
Остава малко повече от месец до плануваната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз и Баркли, който се срещна с договарящия за Брекзит от страна на Европейски Съюз Мишел Барниер по-рано, съобщи, че наближава „ момента на истината “ за тези договаряния, показва Фокус.

„ Ще забележим дали има политическа воля и от двете страни. Ние сме отдадени на това да подсигурим договорка и сме отдадени на това да напуснем (ЕС) на 31 октомври, само че това съглашение би трябвало да е без защитната уговорка за ирландската граница “, съобщи министърът.

„ Парламентът отхвърли тази уговорка към този момент три пъти, аз бях напълно явен с Мишел Барние в договарянията – клаузата би трябвало да изчезне “, съобщи той.

„ Но с задоволително воля от двете страни, договорка може да се реализира “, добави още Баркли.

По-рано Европейската комисия излезе с изказване, че Барние е наблегнал на това, че би трябвало да има работещо решение с цел да се реализира договорка.

„ Мишел Барние акцентира на това, че е от особена значимост да има цялостно операционно съглашение за отдръпване, с цел да бъде избегната „ твърдата “ граница сред Северна и Република Ирландия, да бъде предпазен острова, както и интегритета на единния ни пазар. “, се споделя в изказването.

„ Европейски Съюз остава отворен и с готовност ще прегледа работещо и легално оперативно решение, което да извършва всички тези цели “, се споделя още в него. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР