Правителството на Великобритания да третира полуготовите храни като цигарите. Спроред

...
Правителството на Великобритания да третира полуготовите храни като цигарите. Спроред
Коментари Харесай

Британците на нож срещу полуфабрикатите

Правителството на Англия да третира полуготовите храни като цигарите. Спроред английски специалисти единствено по този начин държавното управление ще успее да успее да се оправи с " огромното национално предизвикателство " - рецесията със затлъстяването на британците, написа английският в. " Обзървър ".

Специалистите призовават да се наложат съществени ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до учебните заведения и тв рекламите на пици, бургери и други сходни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на известията, че министър председателят Борис Джонсън ще разгласи " война на затлъстяването " във Англия, откакто наднорменото тегло бе разпознато като основен фактор, способствуващ за смъртността от Covid -19.
В Англия 64 на 100 от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън съобщи, че до момента в който е лежал в болница с Covid -19 при тегло над 100 кг, е трансформирал " либертарианските " си възгледи във връзка с тежестта и храненето.

До края на юли държавното управление да разгласи серия от ограничения за битка със затлъстяването, преди възможна втора вълна на пандемията от новия ковид да удари Англия през есента.

фото ЕПА/БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР