Правителството на Унгария ще удължи мораториума върху плащането на вноски

...
Правителството на Унгария ще удължи мораториума върху плащането на вноски
Коментари Харесай

Унгария антикризисно намалява данъци, опозицията обвини в задълбочаване на кризата

Правителството на Унгария ще удължи мораториума върху заплащането на вноски по заеми за семействата и бизнеса до юли идната година и ще понижи на половина локалните налог, съобщи " Ройтерс "

Този ход на ръководещите бе мощно подложен на критика в събота от опозиционния кмет на столицата Будапеща, защото данъците са значими приходи за бюджета всяка година.

Премиерът Виктор Орбан разгласи, че с антикризисните ограничения държавното управление подкрепя запазването на работни места.

Опозиционните водачи обявиха, че намаляването на налозите ще заплаши публичните услуги и ще разреши на националистическото държавно управление да упражнява политически напън върху градовете.
 Унгария с най-вече умряли от ковид от началото на епидемията
Унгария с най-вече умряли от ковид от началото на епидемията

Новите случаи на ковид са 6212 и доближиха общо 238 056

Орбан сподели още, че градовете с по-малко от 25 000 поданици ще получат поддръжка от държавното управление, до момента в който финансовото положение на по-големите общини ще се преглежда настрана.

Също по този начин фамилиите с деца ще имат преференции при прилагане на заеми.

" Намаляването на половина на този налог не бори тази рецесия, а я задълбочава ", написа кметът на Будапеща Гергей Карачон, демократичен социолог, на страницата си във Фейсбук.

Опозицията се сплоти през октомври 2019 година и нанесе на Орбан първия огромен крах, като си върна контрола над Будапеща и някои други огромни градове на локалните общински избори.
 Унгария удължи изключителното състояние до 8 февруари
Унгария удължи изключителното състояние до 8 февруари

Извънредната мярка изтичаше на 10 декември

Орбан, който е на власт в продължение на десетилетие, е изправен пред тежки избори през 2022 година, борейки се и с последствията от пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР