Правителството на Украйна стартира вчера гаранционен фонд от 16,6 милиарда

...
Правителството на Украйна стартира вчера гаранционен фонд от 16,6 милиарда
Коментари Харесай

Украйна стартира гаранционен фонд за полетите през въздушното й пространство

Правителството на Украйна започва през вчерашния ден гаранционен фонд от 16,6 милиарда гривни (592 млн. долара), който да способства за продължаването на самолетните полети през украинското въздушно пространство, съобщи Ройтерс.

Съобщението направи в обществена мрежа министър председателят Денис Шмигал, съгласно който фондът цели да подсигурява сигурността на полетите в полза на застрахователни и лизингови компании.

"Това решение ще стабилизира ситуацията на пазара за превозване на пасажери по въздуха и ще подсигурява завръщането в Украйна на наши жители, които понастоящем са в чужбина ", разясни Шмигал.

ДПА напомни, че през вчерашния ден аероплан на превозвача "SkyUp " по курс от остров Мадейра за Киев се е приземил в Молдова. Разпореждането е пристигнало от задгранична лизингова компания във връзка със опасността от война с Русия. В събота нидерландската самолетна компания КЛМ приключи полетите си от и до Украйна.

От немската "Луфтханза " споделиха през вчерашния ден, че "наблюдават доста деликатно " развиването на събитията към Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР