Правителството на Словакия забранява от днес събирането на повече от

...
Правителството на Словакия забранява от днес събирането на повече от
Коментари Харесай

Тази европейска държава забрани събирането на повече от шестима души и затвори фитнесите

Правителството на Словакия не разрешава от през днешния ден събирането на повече от шестима души от разнообразни фамилии, в отговор на бързото повишаване на коронавирусните инфекции в страната, съобщи ДПА.

Решението е в допълнение на серия от ограничения, признати за прекъсване на разпространяването на епидемията и влизащи в действие в четвъртък. Тези ограничения плануват наложително носене на маска на публични места, заведенията за хранене ще могат да извършват само поръчки за у дома, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат изцяло затворени. Хранителните магазини и аптеките ще би трябвало да обслужват в избрани часове единствено възрастни хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитията, водещи до скупчване на доста хора, ще бъдат неразрешени, а спортните надпревари ще се организират без аудитория. Ограниченията обаче доведоха до спор в ръководещата коалиция сред премиера популист и реакционер Игор Матович и министъра на стопанската система Ришард Сулик от неолибералната партия " Свобода и взаимност ". В обществените медии той разкритикува реакцията на кабинета и разгласи, че държавното управление взима ограничения, които ще навредят на стопанската система на Словакия, без да разполага с обстоятелства в поддръжка на решенията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР