Правителството на Сенегал в понеделник ограничи достъпа до мобилния интернет,

...
Правителството на Сенегал в понеделник ограничи достъпа до мобилния интернет,
Коментари Харесай

Правителството на Сенегал прекъсва достъпа до интернет, докато депутатите обсъждат законопроекта за забавяне на изборите

Правителството на Сенегал в понеделник ограничи достъпа до мобилния интернет, защото опозиционните водачи и поддръжници започнаха митинги против решението на президента Маки Сал да отсрочи президентските избори на 25 февруари поради избори спор.

Мобилният достъп до интернет в столицата Дакар и други елементи на страната беше пресечен, защото федералните политици бяха подготвени да разискват законопроект, който може да удължи мандата на господин Сал след 2 април, когато той би трябвало да напусне офис.

Министерството на връзката, телекомуникациите и цифровата стопанска система съобщи, че интернет е бил пресечен „ заради разпространяването на няколко омразни и подривни известия, предадени в обществените мрежи в подтекста на закани и нарушавания на публичния ред “.


Мярката в допълнение задълбочава политическото напрежение в една от най-стабилните демокрации в Африка след решението на господин Сал в събота да отсрочи решаващия избор.

Той цитира спор сред правосъдната систем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР