Правителството на САЩ е заключило, че през последните две години

...
Правителството на САЩ е заключило, че през последните две години
Коментари Харесай

Политико: Израел е сложил шпиониращи устройства около сградата на Белия дом

Правителството на Съединени американски щати е заключило, че през последните две години Израел евентуално е шпионирал Белият дом като е сложил шпионски устройства към постройката и на други основни места във Вашингтон, съгласно трима някогашни американски държавни чиновници, написа списание Politico.

За разлика от други случаи, в които непознати страни са се опитвали да шпионират американското държавно управление, този път администрацията на Тръмп няма желание да отговори на опитите на Израел и за Тел Авив към момента няма никакви последствия, предава " Фокус ".

Малките шпионски устройства евентуално е трябвало да рапортуват на Израел за дейностите на президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, както и да шпионират неговите най-близки съветници и членове на кабинета. Не е ясно дали въпреки всичко опитите на Тел Авив са били сполучливи.

Според разбори на ФБР и други организации, работещи по случая, точно Израел стои зад слагането на устройствата, считат държавните чиновници, някои от които са работили в тези организации.

„ Ясно е, че Израел е виновен за тях “, съобщи един от тях.

Посланикът на Тел Авив във Вашингтон въпреки всичко отхвърли обвиняванията.

„ Тези обвинявания са безусловно неоправдани. Израел не организира разследващи интервенции в Съединени американски щати. “, сподели той.

Служител от администрацията на Тръмп съобщи, че не е измежду отговорностите на кабинета да „ разяснява по случаи, свързани с сигурността или разузнаването “. ФБР също отхвърли да разяснява тематиката. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР