Правителството на Салвадор, което купи огромно количество биткойни през тази

...
Правителството на Салвадор, което купи огромно количество биткойни през тази
Коментари Харесай

Ел Салвадор планира да създаде цял град, базиран на биткойн

Правителството на Салвадор, което купи голямо количество биткойни през тази година няма да спре до тук. От дребната страна оповестиха, че криптовалутата ще има още по-голяма тежест в страна отсега нататък.

Coindesk и BBC News оповестяват, че президентът Наюб Букеле има проекти за създаване нацяло ново обитаемо място, наречено Биткойн сити (град на биткойна). То ще се намира покрай вулкан по продължение на залива Фонсека, сред Унион и Кочагуа. Мегаполисът ще има лична геотермална електроцентрала, която ще подкрепя добива на криптовалута. Жителите на града няма да заплащат никакви налози с изключение на тези, свързани с „ добавената стойност “, получена от криптовалутата.

Биткойн сити ще бъде във формата на монета и ще наподобява на токен. Президентът Букеле не споделя за в този момент по кое време ще стартира строителството на града. Заедно с него обаче той заяви, че страната ще влага още 1 милиард $. Половината ще отида са създаване на инфраструктура, с която ще бъде добивана валутата, а с остатъка ще бъдат закупени още биткойни.

Администрацията на Букеле разчита на биткойн да подтиква икономическия напредък, независимостта и вложенията. Анализатори обаче споделят мнение, че планът е повече от рисков. Не е ясно какъв брой огромен ще бъде ползата на хората да заживеят в сходен град, макар наличните данъчни тласъци. Цената на криптовалутата варира непрекъснато, което прави инвестицията в нея прекомерно рискова за цяла страна.

Повече вести от света на технологиите можете да видите в нашата графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР