Правителството на Съединените щати ще разшири допустимостта за бустерна ваксина

...
Правителството на Съединените щати ще разшири допустимостта за бустерна ваксина
Коментари Харесай

Разширяват допустимостта на бустерна COVID ваксина за всички пълнолетни още тази седмица

Правителството на Съединените щати ще разшири допустимостта за бустерна ваксина против Covid-19 за всички пълнолетни американци още тази седмица, оповестява новинарската онлайн организацията Axios в обява във вторник, цитирайки собствен източник, осведомен с вътрешното имунизационно обмисляне.

Решението ще бъде реалност, защото акцията за слагане на бустерни имунизационни дози в Съединени американски щати стартира неубедително, което евентуално оставя милиони уязвими хора в риск с наближаването на идните празници, отбелязва Axios.

Д-р Фаучи: Съединени американски щати може би се намират при започване на нова Covid вълна

Коментирайки акцията за имунизация, доктор Антъни Фаучи сподели пред Axios, че " с изминаването на всеки един месец имунитетът понижава от ден на ден и повече ".

Според него по-голямата част от така наречен " случаи на пробив " (заразяване с ковид след ваксинация) - изключително измежду по-младите хора - не са тежки. " Но както постоянно се случва, възрастните хора са по-уязвими, тъй като е по-вероятно тяхната отбрана против ковид след имунизация да отслабне с течение на времето “, добави той.

Пандемията към момента не е завършила и данните са ясни, че успеваемостта на имунизациите против Covid-19 намаляла с течение на времето и с повишаването на по-заразния Делта вид на ковид, само че също по този начин, че бустерната доза възвръща отбраната против вируса до удивително високи равнища.

Въпреки различията сред специалистите по отношение на това кой се нуждае от бустерна доза, има необятен консенсус, че по-възрастните хора и най-малко някои хора със съпътстващи здравословни болести би трябвало да получат спомагателна доза към шест месеца след първата цялостна имунизация против Covid-19.

Данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) демонстрират, че единствено към 36% от американците на възраст над 65 години до момента са получили бустерна ваксина, макар рекомендациите на здравните управляващи.

Първоначалният проект на администрацията на президента Джо Байдън през лятото беше да предложи на множеството пълнолетни американци да получат бустерна ваксина осем месеца след първичния цялостен имунизационен кръг. Въпреки това, CDC и Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати в последна сметка предложиха по-ограничени групи хора да получат още една доза шест месеца по-късно.

Но някои градове и щати - в това число Калифорния, Колорадо и Ню Йорк - изпревариха FDA и направиха досъпни бустерните ваксини за всички пълнолетни, като някои специалисти настояват, че е време федералното държавно управление да направи същото.

Ако сходна допустимост бъде разширена и по този метод опростена, използването на бустерни имунизационни дози може да се усили.

" Вярвам, че е извънредно значимо хората да получават бустери и се надявам доста скоро да забележим обстановка, в която няма да има комплициране по отношение на това кой би трябвало или не би трябвало да получава бустерна доза ", означи доктор Фаучи.

" Според мен бустерите в последна сметка ще станат част от общоприетия имунизационен режим, а не просто бонус “, добави той.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР