Правителството на Република Косово следи отблизо и с голяма бдителност

...
Правителството на Република Косово следи отблизо и с голяма бдителност
Коментари Харесай

Косово следи отблизо сръбските военни части на границата

Правителството на Република Косово следи от близко и с огромна зоркост последните събития, свързани с напредването на военни елементи на сръбските въоръжени сили към границата с Република Косово.


Движенията на сръбската войска са в три разнообразни направления, заяви държавното управление.

" Вчера военните елементи на сръбската войска разположиха своя боен и жандармерийски потенциал в 48-те предни оперативни бази, които са ситуирани по продължение на границата с Република Косово, на няколко километра във вътрешността в територията на Сърбия. В това разполагане е включено противовъздушна и тежка артилерия. Многократно сме изразявали загрижеността си по отношение на съществуването на тези 48 предни военни и жандармерийски бази и сме наблягали на обстоятелството, че тези бази служат за подкрепяне на възможна военна експанзия против Република Косово, което към този момент е доказано ", съобщи Прищина.

Косово поддържа непрестанен контакт със Съединени американски щати и със страните от Европейски Съюз по отношение на тази сериозна опасност от страна на Сърбия, а реакцията на Съединените щати по отношение на този нападателен метод на Сърбия беше незабавна и директна, добавя държавното управление.

Косово прикани Вучич и институциите на Сърбия неотложно да изтеглят всички военни елементи от границата с Косово и да закрият и демилитаризират 28-те предни военни бази и 20-те бази на жандармерията.

" След неуспеха на въоръженото нахлуване с паравоенни формирования, ръководени от Милан Радоичич, походът и разполагането на сръбски военни елементи по границата с Косово е идната стъпка на институциите на Сърбия за застрашаване на териториалната целокупност на нашата страна и интернационалното военно наличие в Република Косово. Институциите на Република Косово, в съгласуваност с интернационалните сътрудници, са по-решени от всеки път да пазят непременно цялата територия, да пазят суверенитета, конституционния ред, публичния ред и живота на жителите и жителите на нашата страна ", приключва изказването. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР