Правителството на Португалия постави днес цялата страна в състояние на

...
Правителството на Португалия постави днес цялата страна в състояние на
Коментари Харесай

Португалия е в състояние на тревога заради опасност от горски пожари

Правителството на Португалия сложи през днешния ден цялата страна в положение на паника за 48 часа поради огромната възможност от горски пожари, съобщи Асошиейтед прес.

Властите за повторно за 10 дни подхващат сходна стъпка. За през днешния ден на някои места се предвиждат температури от порядъка на 37 градуса по Целзий на сянка.

Високите температури през последните седмици доведоха до мощно засушаване в горските региони. Португалия е много разтревожена от опасността от горски пожари, откакто два огромни пожара лишиха живота на 106 души преди три години. Големи горски пожари избухват всяка година, а виновността за това се хвърля върху неприятното ръководство на горите, отбелязва Ройтерс.

Стотици пожарникари се борят с огнената буря в Централна Португалия

Състоянието на паника включва редица ограничения, измежду които прекъсване на публичния достъп до горите, запрещение на пиротехническите средства и потреблението на селскостопанска техника в горските региони. Предвижда се полицията и горските пазачи да усилят своите патрули. Правителството разгласи, че е привело в подготвеност над 12 000 пожарникари, повече от 2500 автомобила и 60 единици авиация за мятане на вода.

Над 850 огнеборци овладяха огромен горски пожар в централната част на Португалия. Огънят избухна в събота и след това се разрасна, като докара до евакуации и заплаши няколко къщи. Засега няма данни за имуществени вреди. Един пожарникар почина в пътна акцидент при гасенето на огъня, а седем души бяха ранени, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР