Правителството на Полша сигнализира, че ще се опита да предотврати

...
Правителството на Полша сигнализира, че ще се опита да предотврати
Коментари Харесай

Полша се опитва да блокира голяма сделка на Джордж Сорос

Правителството на Полша алармира, че ще се опита да предотврати поглъщането на втората по величина радиостанция в страната от група, която включва милиардера Джордж Сорос.

Инвеститорът сплоти напъните си с издателя Agora, с цел да подаде оферта за радио Zet. Те се съревновават против Fratria, издател на проправителствен седмичник Sieci, както и с PMPG Polskie Media и полския предприемач Збигнев Якубас, съгласно полския портал Wirtualnemedia.

Радиото е едно от най-популярните в модерна Полша, като започва още през 1990 година, трансформирайки се в първото частно радио във Варшава и второто в страната.
 Властите в Унгария изгониха фондацията на Сорос
Властите в Унгария с решаваща победа във войната против Сорос

Организацията на милиардера се мести в Берлин

Сорос е цел на доста националисти в района. В Унгария акцията против него приключи с изгонването от Будапеща на Централноевропейския университет, учреден от унгарския милиардер.

" Държавата би трябвало да направи всичко, с цел да спре пазарните спекуланти да усилят въздействието си върху медийния пазар ", съобщи в Twitter представителят на ръководещата партия " Право и правдивост " Беата Мазурек.

Няколко часа по-късно заместник-министърът на културата Павел Левандовски сподели пред телевизия wPolsce.pl, че държавното управление няма никакви правни принадлежности с изключение на нормалните антимонополни правила, с цел да упражни надзор върху покупко-продажбите.

" Проблемът е по какъв начин да се мери концентрацията на медийния пазар с голям брой платформи и по какъв начин да се мери концентрацията на пазара на хрумвания. Нямаме принадлежности за това. Бих желал да имам правно съображение да го направя ", показва зам.-министърът.

Управляващите от " Право и правдивост " неведнъж приканиха за " наново полонизиране " на задграничните медии в страната.

След интернационалните рецензии, държавното управление отсрочи проектите си, които биха могли да изгонят някои задгранични притежатели на медии, налагайки правила, ограничаващи собствеността върху групи, чиито холдинги и пазарен дял от разнообразни платформи се смятат за " преобладаващи ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР