Правителството на Обединеното кралство започва да изработва ново законодателство за

...
Правителството на Обединеното кралство започва да изработва ново законодателство за
Коментари Харесай

Обединеното кралство преосмисля законодателството за изкуствения интелект, тъй като тревогата нараства за потенциалните рискове

Правителството на Обединеното кралство стартира да създава ново законодателство за контролиране на изкуствения разсъдък, месеци откакто министър-председателят даде обещание „ да не бърза “ с установяването на правила за бързо разрастващата се технология.

Подобно законодателство евентуално би сложило ограничавания върху производството на огромни езикови модели, технологията с общо предопределение, която е в основата на AI артикули като ChatGPT на OpenAI, съгласно двама души, осведомени за проектите.

Хората споделиха, че не е закрепено какво ще обгръща това законодателство или по кое време ще бъде пуснато, и означиха, че нищо няма да бъде въведено скоро. Но един от тях сподели, че евентуално ще се желае да се разпореди на фирмите, разработващи най-сложните модели, да споделят своите логаритми с държавното управление и да дават доказателства, че са направили проби за сигурност.

Плановете идват като регулатори, в това число Органите за наблюдаване на конкуренцията в Обединеното кралство са все...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР