Правителството на Обединеното кралство ще поиска от парламента широкообхватни правомощия

...
Правителството на Обединеното кралство ще поиска от парламента широкообхватни правомощия
Коментари Харесай

Великобритания предвижда забрана за Huawei в свой законопроект

Правителството на Обединеното кралство ще изиска от Народното събрание широкообхватни пълномощия за контрол на политиките за сигурност на телекомуникационните оператори, в това число възбрана за потребление на китайско съоръжение от операторите за построяването на техните 5G мрежи, съобщи „ Политико “.

Законопроектът за сигурност на телекомите ще разреши на управляващите да принудят операторите да се откажат от оборудването на „ високорискови “ снабдители в мрежата си от последващо потомство, се споделя в изказване на Британския департамент за цифрови технологии, просвета, медии и спорт. Преди това обаче като „ високорискови “ бяха избрани китайските Huawei и ZTE, с което се блокира работата на фирмите на Острова.

Телекомуникационният регулатор „ Офком “ ще получи нови отговорности за контрол на политиките за сигурност на операторите и ще постанова санкции в размер „ до 10% от оборота или 100 хиляди английски лири дневно “, ако операторите не се преценяват с наложените правила.

Законът има за цел де усъвършенства условията за всичко – от съоръжение до програмен продукт. Правителството възнамерява да вкара следващо законодателство, уточняващо условията по какъв начин чака операторите да построяват телекомуникационните си мрежи, да ги пазят от хакерски атаки и да ревизират сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР