Правителството на Монако обяви днес спирането на започналите през 2015

...
Правителството на Монако обяви днес спирането на започналите през 2015
Коментари Харесай

Монако спира преговорите за асоцииране с ЕС

Правителството на Монако разгласи през днешния ден прекъсването на почналите през 2015 година договаряния с Европейския съюз за сключване на съглашение за асоцииране, съобщи Франс прес.

На среща през вчерашния ден в Брюксел сред представители на Европейски Съюз и Монако " участниците са постигнали взаимно схващане за невъзможността за координиране на настояванията на Европейски Съюз с алените линии, обрисувани “ от княз Албер Втори през 2015 година, написа в изказването.

Едно съглашение в действителност би изисквало задължения от страна на Монако в региона на свободното придвижване на артикули и хора, което опонира на облекченията, предоставени на жителите на княжеството, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Изправено пред главозамайващи цени на недвижимите парцели на тази дребна територия на средиземноморското крайбрежие - до 120 000 евро на квадратен метър в най-шикозните квартали, държавното управление дава финансови тласъци на 9000 жители на княжеството, тъй че те може да останат в страната с население от 40 000 поданици.

Това е належащо, с цел да " се обезпечи поддържането на актуалните условия на живот, работа и жилищно настаняване за жителите и жителите на княжеството ", се показва в изказването си.

" В този подтекст двете страни се съгласиха, че в границите на сегашния мандат на Европейската комисия няма условия за подписване на съглашение и се съгласиха да прекратят договарянията ", сподели в умозаключение държавното управление на Монако.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР