Правителството на министър-председателя Виктор Орбан се споразумя с унгарската медицинска

...
Правителството на министър-председателя Виктор Орбан се споразумя с унгарската медицинска
Коментари Харесай

Унгария увеличава заплатата на лекарите

Правителството на министър-председателя Виктор Орбан се споразумя с унгарската здравна камара за доста нарастване на заплатите на лекарите, защото страната се готви за по-нататъшно повишаване на случаите на ковид, които биха могли да натоварят здравната й система.

Унгария заяви за 1086 нови случая на COVID-19 в събота, което докара до общия брой на инфектираните досега 29 717 с 812 смъртни случая.

Подобно на доста други източноевропейски страни, Унгария се бори с дефицит на лекари и медицински служащи, защото локалните заплати избледняват в съпоставяне със западноевропейските равнища.

Гюла Кинчес, ръководител на унгарската здравна камара, съобщи, че държавното управление е приело препоръчаната канара на възнаграждение за лекари, при която базовите заплати за лекарите и лекарите ще се удвоят почти спрямо актуалните равнища.

В взаимозависимост от възрастта и равнището на опит лекарите ще печелят от 700 000 до 800 000 форинта, до момента в който по-възрастните лекари ще получават до 2,4 милиона форинта.

Увеличенията на заплатите ще бъдат приложени в продължение на две години, като ще се покачат до ново контрактуваните равнища до 2023 година

Орбан, който е изправен пред избори през първата половина на 2022 година, също удостовери тази седмица, че държавното управление му ще възобнови изплащането на спомагателни месечни пенсии от 2021 година, защото стопанската система се насочва към по-бавно от предстоящото възобновяване от пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР