Правителството на Кирил Петков отчете 100 дни управление. Кризите, с

...
Правителството на Кирил Петков отчете 100 дни управление. Кризите, с
Коментари Харесай

Красимир Янков: Предстоят бунтове

Правителството на Кирил Петков регистрира 100 дни ръководство. Кризите, с които би трябвало да се оправя, се усилват лавинообразно - нарастване на цените на артикули от първа нужда, на горивата, междуинституционални рецесии.

" Предстоят обществени протести, ситуацията е отвратително. Някакви спестявания избавят ситуацията. Но като цяло обедняването генерира напрежение, в случай че няма съответни ограничения. А за тези 100 дни обедняването на българина е най-големият проблем ", разяснява ръководителят на Политическа партия " Българска прогресивна линия " Красимир Янков в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че обстановката в страната е изключителна и трябват съответни ограничения. Сред тях - метаморфоза в Комисията за отбрана на потребителя.

" Ние сме разглеждали разновидностите по различен метод да работи страната с единен орган за защита на конкуренцията и отбрана на потребителите. С това държание на КЗП и с изказванията на ръководещите, че олиото не може да е повече от 3 лева, а по рафтовете хората го виждат 5-6 лева, се излагат. Олиото е еманация на това, което се случва с питателните артикули. Обедняването на хората не трогва това ръководство. А сега цените на питателните артикули галопират ", съобщи някогашният народен представител пред Bulgaria ON AIR.

Янков предсказва предварителни избори през есента. Тогава напрежението измежду хората ще ескалира, дружно с покачването на цените при започване на новия отоплителен сезон.

" Следващите месеци ще има доста зрелища, още фрапантното увеличение на цените, народът ще накара държавното управление да хвърли оставка ", уверен е Янков.

Както и в това, че е необходим нов ляв политически план, който да даде решение на проблемите на елементарния българин.

" Заради несъстоятелността на партиите и ръководството, няма партия, която да пази хората на наемния труд, ощетените от тази политика. Лявото пространство би трябвало да се разрои и след това да се сплоти. Започнахме диалог за сливане на напъните за преглъщане на егото, с всички сме подготвени да беседваме. Ние сме ясно завършена лява партия, която стартира да търси съидейници за задачите - прекъсване на обедняването, по-добър живот ", сподели водачът на БПЛ.

Той разяснява и акциите на Министерство на вътрешните работи и напрежението с прокуратурата. Според него в Министерство на вътрешните работи тече вътрешна инспекция поради ареста на Борисов и Горанов, който бил противозаконен.

" Бойко Рашков е политическо лице, другояче самата интервенция се управлява от други чиновници. Вероятно има такава инспекция за длъжностно закононарушение против лицата, които са я управлявали. Бойко Борисов и Владислав Горанов са арестувани в качеството им на членове на Министерски съвет, а по нормативна уредба тези дейности би трябвало да се извършат от следовател. Ако Министерство на вътрешните работи не съблюдава закона, какво да чакаме от българските жители, щом правоохранителната система погазва закона ", добави Янков.

И прикани, в случай че има отговорни лица, да бъдат подведени под наказателна отговорност. Той дефинира акцията като " представление ", чиято цел е била да отклони вниманието от настоящите проблеми в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР