Правителството на Кириакос Мицотакис оцеля след вот на недоверие в

...
Правителството на Кириакос Мицотакис оцеля след вот на недоверие в
Коментари Харесай

Мицотакис оцеля

Правителството на Кириакос Мицотакис оцеля след избор на съмнение в Народното събрание, съобщи БНР.

То беше подкрепено със 156 гласа единствено от депутатите на ръководещата консервативна партия " Нова Демокрация ", която има болшинство в 300-членния парламент.

Всички опозиционни депутати гласоподаваха против цялостната политика на държавното управление.

При дебатите бяха отправени остри рецензии от страна на опозицията във връзка с политиката на кабинета в разнообразни браншове.

Основната рецензия против премиера и министрите беше, че кабинетът на Мицотакис не съумява съответно и потребно да реагира на рецесии.

Социалистите настояха ръководещата партия да поеме политическата отговорност за енергийната рецесия, високите цени на стоките от първа нужда и за високата безработица.

Бившият финансов министър и водач на лявата партия „ МЕРА 25 “ (Европейски фронт за реалистично неподчинение) Янис Варуфакис съобщи от трибуната на Народното събрание, че здравната система е оставена на саморазпад, с цел да печелят частните клиники.

Лидерът на националистическата партия „ Гръцко решение “ Кириакос Велопулос съобщи, че Гърция се ръководи от държавно управление на грешките, което е безсилно пред националната покруса с над 23 хиляди смъртни случая от Covid пандемията.

Опозиционните водачи се сплотиха в искане за оставка на премиера Мицотакис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР