Правителството на Италия заяви в четвъртък, че ще въведе нова

...
Правителството на Италия заяви в четвъртък, че ще въведе нова
Коментари Харесай

Италия отделя повече средства за възрастните хора

Правителството на Италия съобщи в четвъртък, че ще вкара нова обществена дотация за възрастни хора с ниски приходи като част от по-широк проект на стойност над 1 милиард евро за две години, предава Ройтерс.

Застаряващото население и ниската раждаемост са главен проблем за третата по величина стопанска система в еврозоната, което води до спад на продуктивността и по-високи разноски за обществено подкрепяне в страна, в която повече от една трета от жителите се чака да бъдат над 65 години до 2050 година

" Ние сме първата нация в Европа по брой възрастни хора и втората в света след Япония, тъй че беше нужна промяна ", сподели заместник-министърът на обществените грижи Мария Тереза Белучи, откакто кабинетът утвърди новата дотация.

Сред няколкото ограничения пакетът планува така наречен месечно " универсално обезщетение " от 1380 евро за подкрепяне на небогати хора над 80 години с " доста съществени потребности от обществени помощи ", демонстрира държавен документ.

Помощта, която укрепва предходна дотация, ще се изплаща от 1 януари 2025 година и ще остане в действие до 31 декември 2026 година

Средната възраст на Италия - 48 години, е най-високата в Европейски Съюз и също по този начин има най-високата взаимозависимост в преклонна възраст, дефинирана като съотношението на хората на 65 и повече години към тези в трудоспособна възраст, съгласно статистическата организация Евростат.

Пенсиите към този момент изяждат повече от 15% от брутния вътрешен артикул (БВП), а Министерството на финансите чака разноските да доближат 17% от производството през 2042 година

Това затруднява Рим да понижи обществения си дълг, който с към 140% от Брутният вътрешен продукт към този момент е вторият най-голям в Европейски Съюз и източва запаси от други области като образованието и грижите за децата.

В своя бюджет за 2024 година държавното управление задели към 1 милиард евро за няколко ограничения, ориентирани към справяне с демографската рецесия в Италия. Единият краткотрайно отстранява обществените осигуровки, плащани от работещи майки с най-малко две деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР