Правителството на Италия разпореди поставяне под карантина на една четвърт

...
Правителството на Италия разпореди поставяне под карантина на една четвърт
Коментари Харесай

Една четвърт от населението на Италия под карантина заради коронавируса

Правителството на Италия разпореди слагане под карантина на една четвърт от популацията на страната, с цел да се спре разпространяването на новия ковид, оповестяват международните осведомителни организации.

Засегната е обширна зона в северната част на страната, разпростряла се от икономическата столица Милано до Венеция.

" Това е невиждана мярка ", разгласи италианският министър председател Джузепе Конте и увери: " Ще успеем да спрем епидемията. "
 Карантина и над Северна Италия
Карантина и над Северна Италия

Мерки против ковид

По време на карантината ще бъдат лимитирани влизанията и излизанията в засегнатата зона. Мярката остава в действие до 3 април. Засегнати са цялата област Ломбардия с централен град Милано, както и 14 провинции в северните области Венето, Пиемонте, Марке и Емилия-Романя. 14-те провинции са Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Алесандрия, Асти, Новара, Вербано Кузио Осола, Верчели, Падова, Тревизо, Венеция.

Засегнати от карантината ще бъдат 16 милиона души общо в региона Ломбардия и 14-те провинции в другите северни италиански области.

Конте регистрира, че взетите ограничения постановат жертви и предизвикват неудобства, само че напомни, че в този момент е моментът хората да се покажат виновни.

" Ние би трябвало да се грижим за нашето здраве и за това на нашите близки, за нашите родители, само че също и за нашите баби и дядовци, тъй като открихме, че главно те, най-възрастните хора, са най-изложени на риск ", съобщи Конте.

В зоната на карантината всички учебни заведения, музей, спортни зали, театри и културни центрове ще останат затворени. Баровете и заведенията за хранене могат да бъдат отворени, само че единствено от 6 до 18 ч. и при изискване че вътре може да се съблюдава дистанцията за сигурност от минимум метър сред клиентите.

Ограничават се и напредванията вътре в самата зона. Трябва да се заобикалят тези напредвания, в случай че не са стимулирани от незабавни или професионални претекстове. Силите на реда ще имат правото да желаят от жителите на засегнатите от мярката зони да аргументират напредването си.

Магазините ще би трябвало да съблюдават дистанцията за сигурност сред клиентите и в случай че не могат да го създадат би трябвало да затворят. Достъпът до тях ще би трябвало да е подобен, че да се лимитират скупчванията на доста хора. Съгласно мярката достъпът на фамилиите и околните на пациенти в лечебните заведения, незабавните отделения или старческите домове ще бъде стеснен.

В институциите съвещанията ще би трябвало да бъдат отсрочени и да се отдаде привилегия на работата от у дома. Що се касае до храмовете, те ще могат да останат отворени, само че при изискване че се управата им вземе ограничения, с цел да се избегне скупчване на доста хора.

Новината за карантината, която изтече в италиански медии още през вчерашния ден, породи трескаво извършване на покупки в магазините в събота вечерта, които всекидневно по това време са пусти.

Италия е преди всичко в Европа по брой инфектирани и на трето място в света, след Китай и след Южна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР