Правителството на Испания поддържа прекратяването на продажбата на оръжие за

...
Правителството на Испания поддържа прекратяването на продажбата на оръжие за
Коментари Харесай

Редица страни от ЕС се обявиха за прекратяване на продажбата на оръжие за Турция

Правителството на Испания поддържа прекратяването на продажбата на оръжие за Турция поради нейната военна интервенция в Сирия , съобщи в понеделник изпълняващият длъжността министър на външните работи на Испания Жозеп Борел при идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург, заяви ТАСС.

Според неговите думи желанието на всички е да бъде заета доста безапелационна позиция във връзка с Турция. Борел съобщи, че държавното управление на Испания напълно е за преустановяване на продажбите на оръжие за Турция.

При идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург министърът на външните работи на Белгия Дидие Рейндерс сподели, че страните от Европейски Съюз имат намерение да реализират в Люксембург консенсус по въпроса за въвеждане на оръжейно ембарго срещу Турция, а също да прегледат други наказания във връзка с Анкара поради нейната военна интервенция в Сирия. Според Рейндерс интернационалната общественост се пробва да окаже напън върху Анкара, с цел да приключи военната интервенция. Ние ще обсъдим най-хубавите ограничения, с цел да реализираме тази цел, сподели Рейндерс.

Министърът на външните работи на Австрия Александер Шаленберг съобщи през днешния ден, че страните от Европейски Съюз и НАТО би трябвало да вкарат оръжейно ембарго против Турция. Ние чакаме през днешния ден единна позиция на Европейски Съюз във връзка с турската военна интервенция, а също във връзка с износа на оръжие. Аз мисля, че би трябвало да има явен сигнал от страните на НАТО към техния сътрудник Турция, сподели министърът.

Шаленберг съобщи, че Австрия продължава да упорства договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз да бъдат замразени. При това министърът прикани Брюксел да не се поддава на шантажа на Анкара, че ще отвори границите за нови бежански потоци към Европа.-->

Министрите на външните работи на Холандия, Ирландия и Латвия също се оповестиха за въвеждане на ембарго на търговията с оръжие с Турция по отношение на интервенцията на Анкара в Сирия. Холандия осъди интервенцията на Турция и вкара ембарго на доставките на оръжие (на национално ниво). Сега Европейски Съюз би трябвало да направи същото. Ние считаме, че Турция нарушава интернационалното право. Никой не би трябвало да нарушава интернационалното право, съобщи холандският външен министър Стеф Блок.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР