Правителството на Испания обяви извънредно положение в и околностите на

...
Правителството на Испания обяви извънредно положение в и околностите на
Коментари Харесай

Коронавирус: Испания обяви извънредно положение

Правителството на Испания разгласи изключително състояние в и покрайнините на Мадрид , с цел да наложи частична обсада, с цел да се ограничи бурното разпространяване на новия ковид (COVID-19), незачитайки съпротивата на районните управляващи , оповестява " Франс прес ".

" Правителството реши да разгласи изключително състояние... за идващите 15 дни ", съобщи здравният министър Салвадор Ила след изключително съвещание на държавното управление, откакто висшият съд на региона анулира рестриктивните мерки, наложени на 4,5 милиона души в и към столицата.

" Защитата на здравето на хората в Мадрид е безусловно належащо ", настоя той, акцентирайки данни, които демонстрират, че 66 души са умряли през последната седмица, а към 500 " се борят за живота си в реанимация ".

" Търпението има граница ", акцентира още испанският здравен министър, сочейки с пръст районните управляващи в Мадрид поради това, че не са подхванали дейности.

" Трябва да се вземат ограничения за отбрана здравето на жителите на Мадрид и за попречване на разпространяването на болестта в други области ", посочи Салвадор Ила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР