Правителството на Испания направи обратен завой и актуализира ограниченията за

...
Правителството на Испания направи обратен завой и актуализира ограниченията за
Коментари Харесай

След бурно недоволство Испания направи обратен завой и позволи на децата да излизат навън

Правителството на Испания направи противоположен завой и актуализира рестриктивните мерки за децата. От неделя децата ще могат да излизат на разходка след шест седмици блокирани по домовете поради ковид, осведоми Си Ен Ен.

Пред Народното събрание испанският министър председател Педро Санчес разгласи смяната, която включва разхлабване на рестриктивните мерки за децата.

Само преди ден държавното управление на министър-председателя настоя децата да излизат единствено до места като супермаркети, аптеки и банки, придружавани от възрастен.

Последва бурно неодобрение в Испания, като доста жители на страната показаха неодобрението си с дрънкане на тенджери и тигани от прозорците и балконите си във вторник вечерта.

Много политици и здравни специалисти също бързо реагираха с критикуване на разпоредбите, принуждавайки държавното управление да отговори за часове.

В явен опит да ограничи вредите министър председателят разгласи, че " това е държавно управление, което се вслушва " и признава големите старания на най-младите и родителите да стоят затворени. Но той добави, че изключението на това малко облекчение, което разрешава децата да излизат на открито, не трансформира най-важното нещо - правилото за обща самоизолация остава в действие.

Иначе министър-председателят разгласи, че от средата на май ще стартира разхлабването на ограниченията.

По-рано през днешния ден беше обявено за 435 умряли от ковид за последните 24 часа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР