Правителството на Индия смята в най-близко време официално да одобри

...
Правителството на Индия смята в най-близко време официално да одобри
Коментари Харесай

Индия купува 24 хеликоптера от САЩ за над 2 млрд. долара

Правителството на Индия счита в най-близко време публично да утвърди договорката за покупка на 24 американски хеликоптера за военноморските сили на страната на стойност 2,6 милиарда $, заяви телевизионният канал Ен Ди Ти Ви, представен от ТАСС.

Решението би трябвало да бъде признато до идването в Индия на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, чиято аудиенция е планувана за 24 и 25 февруари тази година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източници, близки до държавното управление, са съобщили на малкия екран, че кабинетът на премиера Нарендра Моди счита по този метод да удостовери развиването на стратегическите връзки сред Делхи и Вашингтон, които бяха помрачени от различия във връзка на търговски ограничавания.
Очаква се държавният комитет по сигурността в идните две седмици да даде зелена улица за закупуването на 24-те хеликоптера MH-60R Seahawk (Сийхоук), произвеждане на американската компания Sikorsky Aircraft (Сикорски еъркрафт), която е част от корпорацията Lockheed Martin (Локхийд Мартин).

От 2007 година до момента Индия е закупила от Съединени американски щати оръжия за 17 милиарда $, отбелязва телевизионният канал. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР