Правителството на Дания във вторник предложи да ръководи мисия на

...
Правителството на Дания във вторник предложи да ръководи мисия на
Коментари Харесай

Дания иска мисията на НАТО за обучаване на иракската армия

Правителството на Дания във вторник предложи да управлява задача на НАТО за образование на иракските войски, като съобщи, че е готово да изпрати 200 свои бойци в Ирак в края на идната година.
Едногодишната задача на НАТО от към 500 бойци, които поучават и образоват иракски войски, понастоящем се управлява от Канада, чието време за ръководство завършва в края на 2020 -а.
„ Казахме на НАТО, че можем да поемем управлението “ на интервенцията, сподели датският министър председател Мете Фредериксен пред Народното събрание във вторник.
" Правим това, тъй като това е значима задача, която би трябвало да бъде изпълнена в Ирак ", сподели Фредериксен.
Небойната задача се стреми да укрепи армията и сигурността в Ирак,, в това число в области за здравна помощ, поддръжка на бронирани транспортни средства, противопоставяне на спонтанни взривни устройства и гражданско-военно обмисляне.
Датският принос, който първо би трябвало да бъде утвърден с парламентарно гласоподаване, ще включва 13 бойци, които ще управляват войските и към 70 бойци за образование на екипажи на хеликоптери.
Предложението ще бъде показано на среща на НАТО в Лондон при започване на декември, се споделя в изказване на датското външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР