Правителството на Чехия обяви днес, че налага строг локдаун в

...
Правителството на Чехия обяви днес, че налага строг локдаун в
Коментари Харесай

Чехия обяви локдаун за три окръга

Правителството на Чехия разгласи през днешния ден, че постанова непоколебим локдаун в три окръга в страната, където има огромен растеж на новите случаи с ковид и лечебните заведения са претрупани, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Заповедта значи, че се не разрешава влизането в и излизането от околията Трутнов в източния Краловохрадецки край, а също околиите Хеб и Соколов в западния Карловарски край, сподели здравният министър Ян Блатни. По думите му тези ограничавания влизат в действие на следващия ден. Това обаче зависи от обстоятелството дали държавното управление на малцинството на премиера Андрей Бабиш ще може да обезпечи през днешния ден в Народното събрание удължение на периода на изключителното състояние, който изтича в неделя. Блатни разясни, че ще има изключения от локдауна за лица, които работят или учат другаде.

В трите упоменати околии живеят към 300 хиляди души, а през предходната седмица равнището на инфекции там варираше сред 1091 и 1183 на 100 хиляди индивида, сочат данни на здравното министерство. Чехия с население 10,7 млн. бе най-силно засегнатата европейска страна от сегашната вълна на разпространяване на болестта. През последните дни новите случаи с ковид за денонощие бяха към 9000. От началото на пандемията в страната са умряли 17 772 души с диагноза COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР