Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история.

...
Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история.
Коментари Харесай

Николай Андреев, Старейшини ГЕРБ: България се утвърди като европейски лидер благодарение на правителството на Бойко Борисов

Правителството на Бойко Борисов няма еквивалент в най-новата ни история. То утвърди България като европейски водач. Днес нашата страна се възприема като остров на непоклатимост. Това съобщи ръководителят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев по време на осмия университет на СГЕРБ „ Успешното европредседателство на България и новите провокации пред Европейски Съюз “. Форумът се организира в Сандански и се провежда взаимно от „ Сдружение жители за европейско развиване на България “, Фондация „ Ханс Зайдел “ и СГЕРБ.

„ По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз страната ни стана сърцето на Европа. Гордеем се, че поставихме в дневния ред на Европа редица тематики, като несъмнено нашият главен приоритет – европейската вероятност на страните от Западните Балкани, ще остане настоящ по време и на румънското председателство, което стартира от 1 януари следващата година “, уточни Андреев.

Председателят на СГЕРБ акцентира, че към този момент 10 година структурата осъществя политиките на ГЕРБ, взе участие интензивно във всички предизборни акции и има сериозен принос при одобряването на ГЕРБ като водеща партия в страна на всички избори. „ Искаме още да разтеглим нашето въздействие измежду хората. За тази цел имаме редица мероприятия и водим непрестанен разговор на локално, регионално и национално равнище “, заяви той. Николай Андреев благодари на ръководителя на ПГ на ГЕРБ за скъпата му поддръжка към СГЕРБ и бе безапелационен, че заслугите на Цветанов към парламентаризма и стабилността на страната са за образец.

На собствен ред президентът на Европейския съюз на жителите – сеньори към ЕНП Ан Херманс се обърна към СГЕРБ с думите: „ Вашата ангажираност към процесите в България ме трогна. Всеки от вас има професионален и житейски потенциал и съм уверена, че има с какво да допринесете във всяка една секторна политика “. По думите й в политиката е значимо да се поемат действителни и изпълними задължения и пред хората да се коментират съответните стъпки за реализирането им, съпроводено от съответни периоди и финансови параметри. „ Вие показахте, че България играе значима роля в обединяването на Европа “, акцентира Херманс и добави, че Европа прави оценка доста високо този принос на България.

„ Винаги сме разчитали на вашия опит и политическа мъдрост. Благодарим ви за помощта на всички равнища в ръководството на България и развиването на управническите цели и стратегии на ГЕРБ “, съобщи националният представител от ГЕРБ-Благоевград и регионален координатор на партията Даниела Савеклиева.

„ Фондация „ Ханс Зайдел “ към този момент 25 години е в България и за нас е задача да поддържаме развиването на страната. Темата за Западните Балкани е в центъра на политическия разговор в Европейски Съюз, а това е отлична причина за гарантирането на дълготраен мир и сигурност както за района, по този начин и за цяла Европа “, сподели на собствен ред представителят на Фондация „ Ханс Зайдел “ за България Богдан Мирчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР