Правителството изпусна момента за пакета Мобилност. Бойко Борисов предаде българските

...
Правителството изпусна момента за пакета Мобилност. Бойко Борисов предаде българските
Коментари Харесай

Йончева обвини Борисов, че е предал българските превозвачи

Правителството изпусна момента за пакета " Мобилност ". Бойко Борисов съобщи българските превозвачи два пъти и то изрично. Той не сложи този въпрос пред Макрон, когато беше в България и не отбрани ползите на нашите превозвачи.

Тези обвинявания насочи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори Елена Йончева пред Дарик радио.

Тя добави, че по време на нашето председателство на Европейски Съюз тази тематика не е била приоритет. " Ние я оставихме за австрийското председателство, което има най-неблагоприятни позиции за този пакет ", уточни тя.

" Грабежът в България е 11 милиарда лева всяка година, съгласно отчет на Зелените в Екологичен потенциал ", разяснява още Йончева. Като образец за корупция тя уточни случая " Ало, Банов съм! " и акцентира, че всичко е в ръцете на прокуратурата и ОЛАФ.

" Събираме още документи, които ще потвърдят по безапелационен метод, че всичко, което е наредил Банов от своя кабинет - да не бъдат взети от една компания най-малко 700 000 лева, а излиза наяве, че са повече от 1 млн. лева, тези нареждания са били изпълнени ", добави тя.
По мотив желаните проби от автомагистралите, Елена Йончева разгласи, че има прогрес. " Всеки опит да бъде показан грабежът в България среща мощна опозиция. В началото АПИ споделиха, че нямаме право да вършим такава инспекция. Сега евентуално ще ни мотаят, само че тази борба ще я спечелим и с помощта на европейските институции. Битката би трябвало да стартира от България ", безапелационна е тя.

" Когато ни разрешат от АПИ, ще поканим и публицисти, които да проследят инспекцията ", сподели още тя и добави, че 40% от цената на тези автомагистрали се връща към ръководещите.

" ГЕРБ си отиват. Те са пасажери. Важно е идващите, които ще дойдат на власт, да трансформират метода, по който се ръководи България ", акцентира Йончева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР