Правителството и президентът явно се разбраха за следващата партида посланици.

...
Правителството и президентът явно се разбраха за следващата партида посланици.
Коментари Харесай

Ето какви дипломатически рокади следват за посланиците ни!

Правителството и президентът очевидно се схванаха за идната партида посланици. Очакваше се обаче те да бъдат най-малко десетина, а се оказаха единствено петима. Това излиза наяве от решенията на кабинета за рокади в пет от задачите ни в странство.

Решенията са утвърдени от Министерския съвет и препоръчани на президента за издаване на декрет. Това ще рече, че наложителните предварителни съвещания сред Румен Радев и изпълнителната власт са минали сполучливо за петима нови дипломати.

Както се и очакваше, някогашният длъжностен министър председател на Росен Плевнелиев - Марин Райков, си потегля от Рим за София, като на негово място дипломат на страната ни за Италия, Малта и Сан Марино става Тодор Стоянов, който е работил в посолството ни в Рим и е бил консул в Милано, а в този момент е зам.-министър на външните работи.

Посланикът ни в Швейцария до момента, Меглена Плугчиева, си потегля от Берн, с цел да смени Младен Червеняков, дипломат до момента в Черна гора.

Любомир Тодоров, посланик от кариерата, някогашен наш дипломат във Финландия, ще оглави амбасадата ни в Кипър, откъдето си потегля Христо Георгиев.

Ради Найденов освобождава посланическото място в Германия, а на негово място отива Елена Шекерлетова, също посланик от кариерата,

някогашен наш дипломат в Австрия, която сега също е на работа във Външно министерство.

В Чехия дипломат става Йордан Първанов, а си отпътува Лъчезар Петков - и двамата професионални дипломати. И в този, втори подред лист, отсъства името на началника на премиерския кабинет Румяна Бъчварова, за която се бе завъртял слух, че е номинирана за наш дипломат в Израел, заяви Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР