Правителството е напълно готово за изборите на втори април. Сигурността

...
Правителството е напълно готово за изборите на втори април. Сигурността
Коментари Харесай

Междуведомствена група е изработила протокол за реакция при сигнал за взривно устройство

Правителството е изцяло готово за изборите на втори април. Сигурността на вота, там, където българските гласоподаватели ще упражнят вота си, е изцяло обезпечена. Българските гласоподаватели не би трябвало да се тормозят от хибридните закани от последните дни. Всички изборни секции ще бъдат охранявани от органите на Министерство на вътрешните работи.

Това съобщи министър председателят Гълъб Донев във връзка защитата и сигурността по време на изборите.

Той беше безапелационен, че все още от службите и Министерство на вътрешните работи е открито, че сигналите за бомби са хибридни закани и надали целят събаряне на изборната интензивност. „ Целта е друга. Да се всее суматоха и боязън у българските жители. Защото заканите започнаха към учебните заведения. Всички прилежащи страни от района на Балканите са понасяли сходен вид хибридни закани по имейл. Всички те са се оказвали подправени и фиктивни. Няма на никое място открити взривни устройства. Работим и с партньорски служби от други страни. Мога да подсигурявам че сигурността в учебните заведения и в изборните секции в деня на вота ще бъде обезпечена ".

Премиерът акцентира, че междуведомствена група е изработила протокол за реакция при сигнал за сложено взривно устройство, който ще бъде прибавен и към изборните секции в деня на вота, и към учебните заведения. „ Нашите старания са идната седмица образователният развой да бъде естествен ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР