Правителството да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина

...
Правителството да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина
Коментари Харесай

БСП зове: Купете руската ваксина

Правителството да стартира двустранни диалози за доставка на съветската ваксина " Спутник V " желае Българска социалистическа партия. Социалистите внесоха публично предложение за това в деловодството на Народното събрание. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.

" Първият път държавното управление се скри зад решение на Народното събрание. Поиска от нас да одобрим дейности на държавното управление за подписване на съглашения за покупка на ваксини. Спомняте ли си това решение на Народното събрание, което е от 3 декември 2020 година? ", попита Нинова.

" Тъй като не можем да чакаме министър председателят да прояви в този момент изключителна храброст, поемаме самодейността и внасяме през днешния ден в Народното събрание да се търсят спомагателни благоприятни условия за България, като настояваме Народното събрание да разпореди на българското държавно управление, да стартира двустранни диалози за доставка на имунизацията Спутник ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тя настоя това да се случи преди разпускането на Народното събрание. " Очакваме от управлението то да бъде включено незабавно в програмата. В противоположен случай ще упражним правото си и с подписи ще желаеме изключително съвещание по този въпрос ", добави Корнелия Нинова.

Управляващите се скриха се зад тила на Европа и се скараха на производителите на ваксини - в остарял жанр все някой различен е отговорен, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

В началото на месеца авторитетното списание " The Lancet " заяви, че успеваемостта на " Спутник V " е 91,6 %. Ефективността на имунизацията при пациентите над 60 години също е доста висока - 91,8 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР