Правителство на малцинството е вариант, ако "Атака" снеме подкрепата си

...
Правителство на малцинството е вариант, ако "Атака" снеме подкрепата си
Коментари Харесай

ВМРО и НФСБ допускат правителство на малцинството, ако Атака се отметне

Правителство на малцинството е вид, в случай че "Атака " снеме поддръжката си за ГЕРБ и не преподпише съдружното си съглашение с водещата ръководеща партия. Това стана ясно от думите на съпредседателите на парламентарната група "Обединени патриоти " Валентин Касабов и Искрен Веселинов, които разясниха пред публицисти в Народното събрание вчерашното решение на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация да изключат "Атака " от дребната коалиция и бъдещето на ръководещата коалиция.

"Коалиция "Обединени патриоти " съществува. Ангажименти за ръководство на страната не престават да бъдат и наши задължения. Няма причина да съгласуваме вътрешнокоалиционните си връзки с господин Борисов. На процедура това не е смяна на управническата формула. Продължава ръководството на ГЕРБ и "Обединени патриоти ". Имало е и държавно управление на малцинството, нали по този начин ", сподели Искрен Веселинов.

"Още повече, че той може да продължи, в смисъл "Атака " да си направи един спомагателен контракт и да продължат с огромната коалиция с ГЕРБ. Не сме женени като за парното. Няма постоянно. Значи бракоразвод, обикновено, 20 индивида споделиха "Не ги желаеме ", и край, няма драма ", добави Валентин Касабов.

Ако "Атака " публично спре да поддържа държавното управление, ГЕРБ и "Обединени патриоти " няма да имат болшинство в Народното събрание, защото ще събират единствено 115 народни представители.

След решението на парламентарната група "Обединени патриоти " да изключат депутатите от квотата на "Атака " Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, останалите четирима (Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова) могат да останат гражданска квота в редиците на групата, потвърдиха съпредседателите й. Валентин Касабов изясни, че те имат избор.

"Ние имаме положителни взаимоотношения с тях, може да останат и да се причислят към нас, само че това е тяхно решение. От тук нататък питате какво ще се случи, най-вероятно следващият сюжет с доста противен край, ще има кряскане, крякане ", отбелаза заместник-председателят на НФСБ.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова изрази очакване патриотичните партии в ръководещата коалиция да съблюдават управническото съдружно съглашение. "С политическа партия ГЕРБ имаме един принцип – да не се месим във вътрешните работи на други партии. Няма данни за преформатиране. Аз считам, че в случай че има някакви проблеми, би следвало те да се решат в Коалиционния съвет ", сподели депутатката. Тя разчитала на това, че всички са задоволително виновни да се придържат към съдружното съглашение за ръководство, което е към момента факт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР