Правителствените сили на президента Башар Ал Асад са превзели около

...
Правителствените сили на президента Башар Ал Асад са превзели около
Коментари Харесай

Силите на Асад напредват в Източна Гута

Правителствените сили на президента Башар Ал Асад са завладяли към 10% от бунтовническия анклав в Източна Гута, съобщи Ройтерс, цитирайки Сирийската обсерватория за наблюдаване на човешките права.

Според основаната в Лондон правозащитна организация, наземните сражения са се ожесточили в събота, откакто сирийските бунтовници са почнали да обстрелват столицата Дамаск.

Почти 400 хиляди цивилни са хванати в капан в Източна Гута, която е под обсадата държавното управление на Асад от 2013г. насам. Хранителните и медицинските ресурси са на привършване, а конвоите с филантропична помощ нямат безвреден достъп до нуждаещите се.

Сирийската войска твърди, че пробва да освободи района от терористи, визирайки сирийските бунтовници, които управляват една трета от Източна Гута.

Според „ Франс прес “ от 18 февруари насам в региона са били убити повече от 640 души, от които 150 деца. В страната са починали повече от 100 цивилни, откогато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция за 30-дневно преустановяване на огъня в Сирия през предходната седмица.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че локалното население живее в „ пъкъла на земята “.

Наредената от Русия ежедневна петчасова „ филантропична пауза “ не съумя да спре кръвопролитието.

Москва съобщи, че дружно с Дамаск са обезпечили филантропичен кулоар за евакуация на цивилните, само че съгласно Сирийската обсерватория за наблюдаване на човешките права досега никой не е употребявал наставления маршрут за излизане от Източна Гута. В събота тази информация бе доказана и от съветските военни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР