Правителствени данни посочват, че вносът на германска електроенергия е нараснал

...
Правителствени данни посочват, че вносът на германска електроенергия е нараснал
Коментари Харесай

Германия удари на червено. Ето какво й коства затварянето на последните реактори

Правителствени данни показват, че вносът на немска електрическа енергия е повишен доста, откогато страната затвори последните си три нуклеарни електроцентрали през април, представени от ДПА. 

През второто тримесечие на тази година Германия е внесла 7,1 милиарда киловтачаса повече електрическа енергия, в сравнение с е изнесла, съгласно отчет на Федералната статистическа служба  " Дестатис " (Destatis). Това дава отговор съвсем напълно на размера на генерираната електрическа енергия от трите немски нуклеарни реактора през второто тримесечие на 2022 година (7,3 милиарда киловатчаса). 
-->
Това е най-големият размер на чистия импорт на електрическа енергия от Германия, откогато има налични данни – 1991 година след обединяването на страната. 

Германия бе чист експортьор на електрическа енергия преди да затвори последните три нуклеарни електроцентрали на 15 април. През първата половина на 2023 година износът на немска електрическа енергия (32,6 милиарда киловатчаса) към момента е надвишавал вноса на електрическа енергия ( 30,6 милиарда киловатчаса).

По-голямата част от вноса през първата половина на 2023 година идва от Нидерландия и Франция. И двете страни са нараснали доста производството на нуклеарна сила. 

Германската електропреносна мрежа бележи спад на количеството електрическа енергия, зарадинейните високи цени и вялата стопанска система. То е било с 6,9 на 100 по-малко, в сравнение с през първата половина на 2022 година, съгласно отчета. Вътрешното произвеждане на електрическа енергия е намаляло с 11,4 на 100, което е обезщетено отчасти от спомагателния импорт.

По-голямата част от генерираната електрическа енергия в Германия - 53,4 на 100 е била създадена от възобновими източници, като вятърната сила е била с максимален дял от 28,6 на 100 от общото произвеждане. Преди година възобновимите източници са имали дял от 48,4 на 100.

Делът на замърсяващата околна среда въглищна електрическа енергия се е намалил от 31,3 на 100 до 27,1 на 100. За сметка на това значимостта на газовите електроцентрали е повишена, като делът им се е повишил от 11,9 на 100 до 13,9 на 100. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР