Правителствена пресслужбаОтношенията между България и Република Корея ще се развиват

...
Правителствена пресслужбаОтношенията между България и Република Корея ще се развиват
Коментари Харесай

Борисов обясни на корейците по какво България и Южна Корея много си приличали: И ние влагаме много пари в...

Правителствена пресслужба

Отношенията сред България и Република Корея ще се развиват в доста сфери - в енергетиката, туризма, машиностроенето. За да се развиват тези връзки, трябват фрагменти. Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов при визитата си през днешния ден в Университета за непознати езици " Ханкук " в Сеул, написа novini.bg.

``
реклама

Премиерът подари на университета доста български книги. В знак на признателност му беше връчен плакет.

Борисов означи, че би било отлично корейски цех да бъде открит в България следващата година, когато ще се празнуват 30 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Софийският университет и Университетът " Ханкук " работят интензивно и по въпроса за обмяната на студенти и преподаватели.

,,Ние с Корея в това си приличаме - че в обучение влагаме много``, означи Бойко Борисов. Засега единствено корейската страна отпуска стипендии на български студенти, само че министър председателят Борисов се надява от следващата година и България да дава стипендии на корейските студенти у нас.

Перспективите за студените от компетентност Българистика са свързани директно с разширението на икономическия, просветителния и културния продан сред Република Корея и България.

,,Нашият университет е решен с категоричност да извършва даже и дребна роля за подобряването на връзките сред нашите две страни``, сподели вицепрезидентът на Университета " Ханкук " Чо Гисонг в приветствен адрес към българския министър председател. Чо Гисонг изрази благодарност, че при първата аудиенция на български министър-председател в Република Корея е било планувано посещаване на университета.

,,Университетът за непознати езици " Ханкук " уголемява образованието в разнообразни области въз основата на специалности по 45 езика``, уточни Чо Гисонг. Сред тях в специалността Българистика се поставят старания да се изградят конкурентоспособни таланти``, добави Чо Гисонг. Той увери, че Университетът " Ханкук " ще продължава да поставя старания да способства за непрекъснатото възобновяване на културния и просветителния продан.

По думите на Борисов в  сферата на туризма се отбелязва предпочитание за прогрес във връзка с бъдеща линия сред двете страни.

,,Ще вършим сметки дружно - с полетите до Хърватия дали не може и по какъв метод да прикачим директната връзка и към нас``, добави българският министър председател.

,,Преговорите ни с ``Фолксваген`` и оставането на България на финала с Турция доста деликатно се следи в Корея “, уточни още в изказването си министър-председателят Бойко Борисов.

Той изрази вяра, че след диалозите по време на формалното му посещаване в Република Корея, както и утрешната среща с президента на азиатската страна, позициите сред двете страни в сферите от съвместен интерес ще се сближат още повече. А частният бизнес ще бъде толериран да влага в България.

,,Приех поздравленията на сътрудника за избирането на Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на Международния валутен фонд, благодаря за поддръжката на Корея``, сподели още министър председателят Борисов.

 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР