Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на

...
Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на
Коментари Харесай

Пробив в икономическите отношения между Русия и Германия

Правителствата на Русия и Германия подписаха самодейност за насърчаване на икономическата интензивност - първото сходно съглашение сред двете страни от години, осведоми ДПА.
Политическите връзки сред Москва и Берлин не престават да бъдат обтегнати поради спора в Украйна. Двете страни обаче укрепват икономическите си връзки още от предходната година, в това число и около плана " Северен поток ".
Германският стопански министър Петер Алтмайер подписа основния документ дружно с съветския си сътрудник Максим Олершик по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.
Нормално е неразрешените въпроси да са като слон в стаята, разяснява Алтмайер. Новата самодейност има за цел да сътвори удобна среда за резултатни стопански действия сред двете страни.
Алтмайер, първият стопански министър на Германия, който участва на форума от възникването на спора в Украйна преди пет години, означи, че глобите на Европейски Съюз против Русия ще останат, до момента в който спорът продължава.
Конфликтите доведоха до голям спад на развиването на европейско-руските връзки. Искаме да засилим съдействието колкото е допустимо повече, разгласи немският министър.
Той напомни, че неотдавна " Даймлер " е разкрил цех до Москва.
Има огромни инвеститорски планове на други немски компании, означи Алтмайер, само че не даде детайлности. Той настоя немските вложения в Русия да получат нужните гаранции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР