Правителствата на Република България и Република Северна Македония ще проведат

...
Правителствата на Република България и Република Северна Македония ще проведат
Коментари Харесай

Правителствата на България и Северна Македония ще заседават съвместно

Правителствата на Република България и Република Северна Македония ще проведат взаимно съвещание в Резиденция "Бояна " в София.

Събитието е част от двудневното посещаване на делегацията от югозападната ни съседка, ръководена от премиера на страната Димитър Ковачевски, която дойде у нас в понеделник.

Двамата с българския министър-председател Кирил Петков ще проведат и диалог на четири очи. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, а двамата министър председатели се чака да създадат взаимно изказване за медиите.

Паралелно с това са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие - зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителните въпроси.

В рамките единствено на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните връзки на България и Република Северна Македония, след визитата на премиера Кирил Петков в Скопие на 18 януари, означиха от Министерския съвет.

Според българското държавно управление днешното взаимно съвещание е още една основна стъпка за одобряването на новия разговор сред София и Скопие, както и за задълбочаване на двустранното съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР