Правилната диета е тази, която осигурява всички хранителни вещества, от

...
Правилната диета е тази, която осигурява всички хранителни вещества, от
Коментари Харесай

Включете в менюто си тези храни и ще се радвате на по-добро здраве!

Правилната диета е тази, която обезпечава всички хранителни субстанции, от които тялото ни се нуждае, с цел да остане крепко и да се усеща добре. Сред главните съществени хранителни субстанции са: протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали.

Ето 10 здравословни храни като образци. Разберете какви са здравословните храни, наречени по този начин с помощта на питателните свойства, които съдържат, и какво елементарно бихте могли да добавите към вашата диета!

Не забравяйте, че с цел да постигнете вярна диета, се предлага да включите най-малко една храна от всяка от групите храни във всяко главно хранене. Това са: за предпочитане пълнозърнести зърнени храни, бобови растения и храни от скотски генезис, както и плодове и зеленчуци.

1. СЬОМГА

Тази риба съдържа обилни количества Омега 3 и витамини. Приемът му може да помогне за понижаване на равнищата на холестерола, както и на риска от аритмия.

2. ДОМАТ

Едно от качествата на този зарзават е, че има огромно количество вода, като се изключи че е източник на значими минерали и витамини, които се характеризират с приноса си към диуретичната мощ и заради това постоянната им консумация може да помогне за прочистването на кръвта.

3. ЯЙЦЕ

Яйцето е отличен източник на протеин и обезпечава значими витамини, които могат да оказват помощ за генерирането на сила.

4. МЛЯКО

Млякото е богат източник на калций. Тяхната честа консумация във версии с ниско наличие на мазнини се смята за значима за подкрепяне на образуването и отбраната на костите.

5. АСПЕРЖИ

Аспержите са нискокалоричен зарзават, богат на фибри, минерали и витамин Е. Те могат да подкрепят здравето на сърцето и да покачат чревната флора.

6. ЯБЪЛКА
8 храни, от които се усещаме сити, а имат малко калории
Храната е един от факторите, които имат най-голямо въздействие върху качеството ни на живот, по тази причина в случай че се стремим към положително здраве, е преп...
Прочети повече
Този плод е добър източник както на разтворими, по този начин и на неразтворими фибри, по тази причина се предлага потреблението му, в това число кората, а също по този начин съдържа хранителни субстанции с антиоксидантна функционалност.

7. ОВЕСЕНА КАША

Овесените ядки са източник на фибри, които могат да оказват помощ в храносмилателния развой. По същия метод, той е източник на протеини, витамини и минерали, като комплекс B, E и цинк, последните две считани за хранителни субстанции с антиоксидантна функционалност. Ежедневната консумация на овес може да помогне за намаление на равнищата на холестерола в кръвта.

8. АВОКАДО

Авокадото е богат източник на мононенаситени мазнини, тип диетични мазнини, потребни за здравето. Авокадото също е богато на витамини В, К и Е и е източник на фибри. Редовната му консумация може да помогне за понижаване на равнищата на холестерола в кръвта.
Това са храните и медикаментите, които НЕ бива да смесваме
Съществуват лекарствени артикули, които не трябва да се смесват с избрани храни. Има и такива, които е за предпочитане да се одобряват с...
Прочети повече
9. БАДЕМИ

Бадемите са различен образец за здравословни храни, които можем да интегрираме в ежедневната си диета. Те са източник на протеини, диетични фибри, магнезий и фосфор.

10. ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Зелените зеленчуци, като спанак или рукола, са значим източник на хранителни субстанции. Те обезпечават минерали като цинк, фосфор, калий, желязо и манган. Те също са източник на фибри и витамини.

С тези образци към този момент знаете кои са здравословните храни, които елементарно можете да добавите към диетата си, имате потребност единствено от мотивация да ги приготвите в безкрайни вкусни предписания!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР