Правилна резитба на овощните дървета. Ако извършите тази процедура твърде

...
Правилна резитба на овощните дървета. Ако извършите тази процедура твърде
Коментари Харесай

Пролетна резитба

Правилна резитба на овощните дървета.

Ако извършите тази процедура прекомерно рано, до момента в който температурите към момента са ниски, дървото може да не издържи на студа. И, в случай че отложите резитбата, когато стартира циркулацията на соковете, растението ще “плаче ” дълго време.

Идеалното време за резитба на овощната градина е когато температурата на въздуха е -5 градуса. Обикновено, срокът на пролетната резитба на дърветата е стеснен от средата на март доникъде на април.

Много от начинаещите градинари вършат едни и същи неточности. Какво е значимо да запомните, когато ви следва пролетна резитба?

Приготвяне на инструментите
Инструментите, които употребявате за подкастряне на дърветата, би трябвало да бъдат заточени и дезинфекцирани. В противоположен случай рискувате освен да аргументите несъразмерна контузия на дърветата, само че и да болестите развалените места.

Предварително накиснете инструмента в солена вода (супена лъжица сол на чаша вода) за 30 минути.

Подрязване на млади дървета
Трябва да избягвате несъразмерното подкастряне. Същността на процедурата е да се отстранен болните или развалени издънки, които се конкурират с главните клони, а също и да се понижат едногодишните издънки, с цел да се оформи клона.

Техника за подкастряне
Издънките, които желаете да премахнете изцяло, би трябвало да се режат, без да се оставят пънове. За да не повредите кората, до момента в който режете пълен клон, първо направете прорез изпод и едвам по-късно изрежете клона от горната страна изцяло.

Вижте още: Домашен локум

Внимание – пъпки!
При вярна резитба пъпките би трябвало да останат непокътнати. Когато режете клона покрай пъпка, ножиците са покрай прилежащия клон, като са насочени под ъгъл от 45 градуса, от основата до върха на издънката. Острието на ножицата би трябвало да е на 1-2 мм под основата на пъпката, а другото – на 1-2 мм нагоре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР