Правилата за движение и загубените животи по столичните улици булеварди

...
Правилата за движение и загубените животи по столичните улици булеварди
Коментари Харесай

Група ученици пресича на червено на мястото, където Ани и Явор загубиха живота си

Правилата за придвижване и изгубените животи по столичните улици булеварди явно не плашат група възпитаници, които самоуверено пресичат на червен светофар на бул. „ Сливница “. Мястото е знаково – пешеходната пътека, на която Ани и Явор бяха блъснати и убити през май от 18-годишен водач.

Месеци наред техни родственици, другари и жители се събираха, палиха свещи и оставяха цветя на мястото, където младата двойка беше пометена.

От клипчето, оповестено във фейсбук групата „ Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем дружно “ се вижда по какъв начин към 15-20 деца минава през едната част от платното като стопира в средата и чака да им се даде път.

Столичната община взе ограничения след трагичения случай с Ани и Явор като инсталира остров за пешеходци, в допълнение осветяване в зоната на кръстовището, неравности в локалните платна. Светофарите работят непрекъснато. Беше взето решение и за слагане на физически разделители по осевата линия. Сега остава разпоредбите да се съблюдават освен от водачите, а и от пешеходците, с цел да не стига до произшествия на пътя, които от време на време може да имат съдбовен край. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР