Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от дома

...
Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от дома
Коментари Харесай

Нова тийнейджърска игра: Да изчезнеш за 48 часа

Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от вкъщи си и да не остави никакви следи, оповестява Bulgaria ON AIR.
Bulgaria ON AIR

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/10/24/v-neizvestnost-za-48-chasa-nova-igra-sred-podrastvashtite.357110
Bulgaria ON AIR

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/10/24/v-neizvestnost-za-48-chasa-nova-igra-sred-podrastvashtite.357110

Бягствата към този момент се практикуват освен независимо, само че и в групи. Целта е с изключение на да се всее суматоха измежду родителите, "изчезналият " да бъде упоменат колкото се може повече пъти в обществените мрежи.

"Ключова роля тук играе възрастта. Неслучайно сходни игри са известни измежду подрастващите. Именно на тези години с изключение на вниманието на родителите, младежите имат потребност и търсят способи да показват себе си ", споделя психологът Христо Монов. Той е на мнение, че когато децата не получават търсеното внимание, в днешното съвремие технологиите умерено им дават опция за изява.

"Трябва да сме нащрек за протичащото се. Би било добре киберспециалистите да извърнат повече внимание на тези по този начин рискови игри, завладяващи виртуалното пространство и пренасящи се в действителността, тъй като както към този момент разбрахме след "Син кит " те не са по никакъв начин безобидни ", безапелационен бе експертът.

В момента управляващите във Англия се пробват да обяснят, че включването в сходна игра е доста рисково, защото детето, което е приело да взе участие, може да попадне в рискови обстановки. За страдание обаче, младежите намират това, че са изплашили родителите си за извънредно занимателно.

Пред Bulgaria ON AIR Мария Пеева, която е родител и изявен блогър уточни, че забързаното всекидневие от една страна изяснява все по-малкото време, което родителите отделят на своите деца. Категорична е обаче, че даже и 1 час на ден, прекаран в другарство, би бил от извънредно значение за всеки младеж.

"Ако едно дете има самочувствие, решително е в себе си и не се съмнява в своите качества, то няма да има потребност да търси себе си в сходни игри ", добави още Мария Пеева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР